• Offshore Zeilhelm

  • Offshore Zeilhelm

  • dikkie_zeilhelm

Offshore zeilhelm

Projectbegeleiding in productontwikkeling

In 2016 kreeg het project Offshore Sailing Helmet ‘the Dikkie’ de Sportinnovator aanmoedigingsprijs. Deze helm specifiek voor professionele wedstrijdzeilers is bedacht door Dikkie Scipio in samenwerking met Jules Dock. In de Volvo Ocean Race van 2017/2018 wordt de helm gebruikt.

 

De zeilhelm “the Dikkie” is een lichtgewicht helm gemaakt van een carbon buitenschaal en een EPS-schuim aan de binnenkant. De gebruikte materialen nemen geen water op en zijn bestand tegen langdurig gebruik op zee. Gekozen is voor een open helm waarbij zoveel mogelijk wind doorgelaten wordt. Eventueel is de helm uit te breiden met een vizier om buiswater (over de rand slaande golven) uit het gezicht te houden van zeilers. Met behulp van industrieel en ergonomische ontwerpers is een helm ontworpen die de kwetsbare delen van het hoofd beschermd en zoveel mogelijk voorkomt dat iemand bewusteloos over boord kan gaan.

 

Rol van Jules Dock Innovation

Jules Dock Innovation ondersteunt het hele proces van productontwikkeling. Van ontwerp, tot certificering, tot productie.