• SSM – Seaway Heavy Lifting

  • SSM – Seaway Heavy Lifting

  • SSM – Visser en Smit Hanab

  • SSM – Visser en Smit Hanab

SpeedSolving Maritime

De mindbooster die bedrijven uit de wind op zee sector en studenten samenbrengt

speedsolvingmaritime_jules_dock_innovation

Project

SpeedSolving Maritime is ontwikkeld door Jules Dock Innovation in samenwerking met de Proeftuin Maritieme Innovatie. Studenten hebben een creatieve geest en zijn gemotiveerd om hun kennis in de praktijk te brengen. De maritieme sector heeft tal van interessante mogelijkheden maar weet studenten niet altijd goed te bereiken. SpeedSolving Maritime brengt studenten en maritieme bedrijven bij elkaar.

Sinds 2012 zijn talloze maritieme vraagstukken tijdens verschillende SpeedSolving Maritime-evenementen aan bod gekomen. In deze periode heeft het SpeedSolving Maritime team meer dan 2,000 studenten weten te bereiken. Sinds het studiejaar 2015-2016 ligt de focus op vraagstukken uit de offshore wind industrie.

 

Uitdaging

Tijdens de sessies staat een actueel innovatievraagstuk van een maritiem bedrijf centraal. Een multidisciplinaire groep studenten gaat onder leiding van ervaren groepsbegeleiders aan de slag om het vraagstuk vanuit een verfrissend perspectief te bekijken. Met behulp van ervaren trainers wordt getracht het maritieme vraagstuk op een creatieve manier te doorgronden. Door studenten uit verschillende opleidingen en verschillende niveaus samen te brengen ontstaat een unieke mix aan kennis en ervaring. De trainers waarborgen het resultaat van de sessie en fungeren als procesbegeleiders. De resultaten worden in een presentatie en eindrapport aan het deelnemende bedrijf georganiseerd.

 

Rol van Jules Dock Innovation

Jules Dock Innovation vertaalt de vraag van Maritime bedrijven naar een casus voor de studenten. Het programma wordt zo ingericht dat de studenten de juiste mind-set krijgen om veel creatieve ideeën te bedenken.

Onderwerpen van de afgelopen jaren:

  • Hoe ziet de decommissioning van windmolens eruit
  • Hoe kan ruimte rondom een windmolenpark multi-inzetbaar worden gemaakt?
  • Hoe kan onderhoudspersoneel veilig en snel overstappen van schip naar windmolen?
  • Hoe kan de productie van onderwatergeluid bij de aanleg van windmolenparken zoveel mogelijk worden beperkt?
Innovatiemethodes

We maken gebruik van verschillende methodes om zo het beste resultaat te verkrijgen.

Brainstormen

Door middel van verschillende technieken kunnen we je leren zoveel mogelijk ideeën te bedenken.

speedsolving_maritime_jules_dock_innovation5